Aluminium laten coaten

Aluminium coaten is niet noodzakelijk maar geeft wel een zeer fraai eindeffect. Hierdoor wordt het nog beter beschermd en meer slijtvast. Er zijn 3 manieren waarop aluminium gecoat kan worden: poedercoaten, anodiseren en lakken. Bij ASC Specials is het mogelijk al uw producten in iedere gewenste RAL-kleur te laten coaten.

Aluminium poedercoaten is milieuvriendelijker

Kijkende naar de 3 coatprocessen is poedercoaten vele male milieuvriendelijker dan lakken. Het voordeel van poedercoaten is dat er tijdens dit proces geen oplosmiddel wordt gebruikt. Bij poedercoaten wordt het negatief geladen poeder aangebracht op een positief geladen aluminium object. Dit wordt elektrostatisch proces genoemd. Verder heeft het poedercoaten van aluminium nog meer voordelen:

1. Het is slijt-, slag en stootvast 2. Onze gecoate materialen zijn direct klaar voor transport. Het hoeft niet langdurig te drogen of uit te harden. 3. Duurzaam, de levensduur wordt nog langer. Daarnaast milieuvriendelijk omdat er nauwelijks VOC-stoffen aanwezig zijn 4. Leverbaar in iedere denkbare kleur 5. Vloeistof- en vuil werend: hierdoor gemakkelijk in het onderhoud

Specialist in aluminium coaten

Bent u op zoek naar een geschikte partner voor al uw aluminium coating? ASC Specials heeft jarenlange ervaring in het coaten van aluminium constructies, trappen, ladders en nog veel meer. Bekijk meer van onze projecten of neem contact met ons op voor meer informatie!